Druck UPS-III loop calibrator

Twee van deze calibrators waren defect. Eentje heeft waarschijnlijk aan 230V of een of andere bron met hoge spanning gehangen. Er waren behoorlijk wat kapotte onderdelen.  In de video demonstreer ik een paar alternatieve manieren om een kortsluiting te vinden mbv een fluxgate probe en een thermometer.

Nummer twee was ook dood maar daar had iemand al een reparatie poging gedaan omdat de flex kabel gescheurd was. Dat heb ik kunnen repareren maar er was meer aan de hand. 

De video is maar een klein deel van de reparatie. Er zijn geen schemas, de boards zijn aan elkaar gelijmd. Signalen gaan op en neer tussen de boards en om te meten moeten de pcbs dus op elkaar zitten. Dingen als de flex kabel reparatie zijn erg tijd intensief. Meestal zijn er maar een paar onderdelen stuk en die vinden zonder schemas kost meer tijd. Bij deze was er een hoop kapot maar ik had het geluk er een tweede binnen kwam net toen ik aan deze begon. Zo kon ik vergelijkende metingen doen en pcbs als test uitwisselen. Deze 2 samen was meer dan 10 uur werk. 

Update 2023, nog twee van deze calibrators gerepareerd. 

Two of these calibrators were dead. One probably when someone connected it to 230V or an other high voltage source. A lot of dead parts. I demonstrate some alternative ways of short finding using a fluxgate probe and using a temperature meter.

The other one was dead too, but I think someone tried to repair it because the display flex cable was torn. I repaired this but it had more issues.

The total video is a small part of the total repair. There are no manuals, the PCB’ s are glued together, signals go from board to board and back and you can not reach them while clicked together. Things like the flex repair are very difficult and time consuming. Often just one or two parts are dead, finding them without schematics can be a challenge. In the fried one, a lot of parts were dead. And this was “easy” because I was lucky a second dead one was send in just after I started with the first. Now I could compare and swap some things as a test. Together it was 10 hours of work.

 

 

Reacties zijn gesloten.